No kan du søkje inntil 30.000 kr. i Forenkla søknad

Forenkla søknad har kun 4 vekers handsamingstid og ingen søknadsfrist, slik at du kan søkje når som helst, heile året. Sidan Forenkla søknad er ein relativt rask og smidig måte å få midlar til samfunnsnyttige tiltak, er den svært populær. Difor aukar vi no maks-beløpet ein kan søkje om, til 30.000 kroner.

 

Forenkla søknad er vår løpande søknadsordning, og er meint å svare ut eit behov for “litt pengar raskt” framfor berre å prioritere store kostnads- og tidkrevjande prosjekt. Ordninga vart raskt populær då den vart innført i 2012, og utgjer om lag halvparten av søknadar stiftinga handsamar.

Maks-beløpet ein kan søkje om i Forenkla søknad har vore det same sidan starten, på 10.000 kroner. Sparebankstiftinga ønskjer å vere ein stabil samarbeidspart, difor vert ikkje maks-beløpet regulert så ofte. Men no ser vi eit stort behov for fleksible midlar til gjenopninga etter COVID-19, der mange aktørar ser medlemsfråfall og brems i aktiviteten. Difor meiner vi dette er eit godt tidspunkt å løfte grensa, slik at vi kan hjelpe lag og organisasjonar til å kome i gang att med aktiviteten og rekrutteringa av medlemmer så raskt som mogleg.

NB sjølv om maks-beløpet vert auka, vil det naturligvis fortsatt bli ei individuell vurdering av behovet for midlar til kvart tiltak. Stiftinga sine vilkår og prioriteringar (som du kan lese meir om her) vil heller ikkje endre seg.