Ventar vekst i tildelingane i 2022

Ei ny undersøking Sparebankforeningen har gjennomført blant landets sparebankar og sparebankstiftingar viser at sparebanksektoren også i 2022 vil vere ein av dei største private bidragsytarane til idrett, kultur og frivilligheit i landet. Som kunde i din lokale sparebank bidrar du tilbake til ditt eige lokalsamfunn.

I ei ny medlemsundersøking har Sparebankforeningen kartlagt sparebanksektoren sine forventningar på allmennytteområdet i 2022.

Dei norske sparebankane og sparebankstiftingane har ein lang tradisjon med å bidra til positiv utvikling i eige nærmiljø gjennom å dele ut delar av overskotet til ulike allmennyttige formål. Tradisjonen kjem lag og foreiningar over heile landet til gode gjennom støtte til initiativ og prosjekt som fremmar bulyst, gode oppvekstmiljø og mangfaldig aktivitet innen blant anna kultur, idrett og frivilligheit. I tillegg opererer fleire sparebankar og sparebankstiftingar også med gåvetildelingar som fremmar positiv samfunnsutvikling på område som forsking, kunnskapsformidling og næringsutvikling.

Stor sum til gode formål i 2022
Sparebankforeningen si undersøking viser at heile 9 av 10 undersøkte sparebankar og sparebankstiftingar ventar auka eller uendra gåvetildelingar til allmennyttige formål i år samanlikna med fjoråret. Dei anslåtte tildelingane blir på minst 1,8 milliarder kroner, eller mellom 2 og 2,5 milliardar kroner om vi legg til grunn at tala frå undersøkinga er representative for alle Sparebankforeningen sine medlemmer.

Dei samla gåvetildelingane frå sparebanksektoren gjer sparebankane og sparebankstiftingane til ein av Norges største økonomiske bidragsytarar til aktive lokalsamfunn over heile landet.

Støtt din lokale sparebank, støtt lokalsamfunnet
For mange kundar er den lokale sparebanken eit naturleg førsteval ved behov for trygg sparing eller tilgang til finansiering. Sparebanksektorens sterke posisjon i det norske markedet har medført at sparebankane og sparebankstiftingane har kunna dele ut stadig meir midlar til allmennyttige formål dei siste åra.

Gjennom å vere kunde i din lokale eller regionale sparebank bidrar du til å støtte utviklinga av eige lokalsamfunn. Sparebankane sin tradisjon med å bidra til positiv utvikling i eige nærmiljø strekk seg langt tilbake i tid, men har sjeldan eller aldri vore så omfattande som no målt i storleiken på dei årlege utdelingane til gode formål. Dei samfunnsmessige ringverknadane av dette er store både lokalt og nasjonalt, seier direktør for Sparebankforeningen Iman Winkelman.

 

Har du ein god ide til eit initiativ eller eit prosjekt med eit allmennyttig formål? Ta kontakt med din lokale sparebank eller sparebankstifting for å sjå om du kan få støtte.

(Foto: BUA Høyanger)